Ezzel a sorral kezdődik a méltán híres dala a Republicnak. Én sem tettem másként 2017. 05. 23-án, kedden Budapesten a délutáni órákban, hiszen mit nekem egy kis eső és amúgy is közel van a buszmegálló, gondoltam naivan. De rosszul ötlet volt.

Ez a nap is úgy indult, mint a többi, szépen sütött a nap, én rohantam munkába, nem gondoltam, ahogy sokan mások sem, hogy mi fog történni munka után.

Eljött a munkaidőm vége, gondoltam gyorsan összeszedem magam és pillanatok alatt otthon is vagyok, de csak gondoltam. Mert ekkor vettem észre, hogy kint tombol a vihar, és nem csak eső esik, de még jég is. Ekkor jöttem rá, hogy bizony nem megyek olyan hamar haza. Így miután meguntam a vihar látványát, és a jég is elfogytam belőle, úgy gondoltam mégis elindulok, hiszen kemény legény vagyok mit nekem egy kis eső?!

Ez az ötlet egész addig tűnt jónak, amig ki nem értem az esőre, és meg nem tettem az első pár lépésemet. Hiszen ekkor jöttem rá, hogy még sem vicc ez a vihar, és jobb lett volna a szárad irodába maradni. De mire ezek a gondolatok végig futottak az agyamon, én már bőrig is áztam, úgyhogy már mindegy volt.

Budapest XII. kerületeinek utcáin hömpölygött a víz. Az autók rendszámai néhol kisem látszottak, sőt még a busz ajtaján is befolyt helyenként a víz, de végre a buszon voltam, s gondoltam mostmár gyorsan otthon leszek. Sajnos csak gondoltam, kb. húsz perccel később ért be a busz a mentrendhez képest a megállóba. Minden utcán patakokban folyt a víz és ezért alig tudtak haladni a buszok és az autók.

Végre haza értem és miután megszabadulva vizes cuccaimtól, gondoltam körülnéznek a világban laptop ablakán keresztül, hogy vajon mi történt míg én dolgoztam? Ekkor szembesültem a ténnyel, hogy nem csak én jártam ilyen csúful, hanem Budapest több kerültének utcái is folyóvá változtak. Minden hol képek és videó hemzsegtek a neten. Ezért hát úgy gondoltam összegyűjtök néhányat, hogy lássuk, hogyan is nézett ki a „nagy özönvíz” Budapesten.

budapest özönvíz nagy eső

Közzétette: Német Olivér

A VI. kerületben a sok helyen már árvíz készültség volt.

budapest özönvíz nagy eső

 

Közzétette: Peet Péter

Volt, aki kihasználta a "jó" időt.

budapest özönvíz nagy eső

Közzétette: Takács Márton

Nem csak az utcákon folyt a víz, de még a WestEnd-ben is.

budapest özönvíz nagy eső

Közzétette: Viktória Kuśnierz

Nem csak ilyen szőrnyű képek készültek a vihar idején, nézzünk meg egy-két igazán szép képet is róla.

budapest özönvíz nagy eső

Közzétette: Szalay Henrik – 2017. május 23.