Az Országos Meteorológiai Szolgálat gyanútlanul feltöltött a Facebookra egy képet a látványos vasárnapi kondenzcsíkokról. Néhány lelkes légkörrajongón kívül valószínűleg nem sok figyelmet kapott volna a poszt, ha nem talál rá Chemtrail-hívők egy maroknyi csoportja.

Gondolta volna, hogy ezen a képen órákat lehet vitatkozni?
Forrás: OMSZ Facebook 

Az OMSZ meteorológusai igazán hozzászokhattak a kritikákhoz, de arra valószínűleg ők sem számítottak, hogy éppen néhány egyszerű fénykép miatt kapnak majd hideget-meleget. Perceken belül ugyanis a világméretű Chemtrails-összeesküvés bűnpártolóivá kiáltották ki őket, amit természetesen roppant megbízható forrásokból származó "szakirodalmak" linközönével támasztottak alá. 

Az aktivisták kissé túlreagálták a dolgot, a Chemtrails-közösség Facebook oldalán (bizony, ilyen is van) toborozták a kommentelőket. Már-már félő volt, hogy az OMSZ a Notts County sorsára jut, de szerencsére néhány tucat hozzászólás után a szakirodalom kimerült, így a világ - egyelőre - megmenekült. Na persze nem a kommentelők szerint, akik valamiért azt gondolták, hogy ha minél több hozzászólást helyeznek el az OMSZ oldalán, azzal meg tudják állítani a magasból megállíthatatlanul süllyedő Báriumot és Alumíniumot. (Igen, így, nagybetűvel. Igazán félelmetes dolgok, nem igaz?) 

Néhányan elkövették azt a hibát, hogy megpróbáltak vitába szállni, légtömegeket, nedvességet, repülési magasságokat emlegetve... persze mindez csak olaj volt a tűzre. Úgyhogy mi meg sem próbálunk magyarázkodni, különösen, hogy a kérdést már az origo és mások is sokszorosan túltárgyalták. Akinek mindennek ellenére örömet jelent az a hit, hogy a világ légitársaságai, pilótái, és - ezekszerint - meteorológusai is a történelem legnagyobb összeesküvése keretében, egy titokzatos háttérhatalom megbízásából nem találják egyszerűbb módját az emberek mérgezésének a kondenzcsíkoknál... - nos, senkit nem akarunk ebből kiábrándítani.

Mindenki másnak viszont ajánljuk figyelmébe a fenti posztok által nyújtott remek szórakozási lehetőséget. Vagy csak nézegessenek további fényképeket a vasárnapi kondenzcsíkokról, mert tényleg jól néztek ki.